Musikaliska sällskapets årsmöte 2020

Kära musikvänner,
Denna vår är en minst sagt annorlunda vår. Vi har blivit tvungna att ställa in vårens konserter. De senaste åren har vi kombinerat Musikaliska sällskapets årsmöte med en av vårens konserter. Det kommer inte att fungera i vår då vi inte har någon konsert. Sällskapets styrelse har därför beslutat att skjuta årsmötet och lägger det i samband med höstens första konsert den 6 september. Styrelse hoppas på att vi kan få förståelse för denna extraordinära åtgärd. Vi har givetvis gjort i ordning alla årsmöteshandlingar redan nu. Den medlem som önskar kan få årsmöteshandlingarna sig tillsänd via e-post eller snigelpost om så önskas. Maila mig på styrelsen@musikaliskavisby.se om ni vill ha årsmöteshandlingar eller annan information.

Vi hoppas att ni alla kan hålla er friska och att sommaren blir skön. Vi kan se fram emot en spännande konserthöst.

6 september, Sueye Park och Roland Pöntinen, violin och piano
11 oktober, Dellentrion, pianotrio med rötterna i Hälsingland
22 november, Gotlands sinfonietta

Skriv in dessa datum i kalendern redan nu.

Dessutom för vi ett resonemang om en samproduktion med GotlandsMusiken och Camerata Nordica, Kalmar om en Beethoven konsert den 27 september. På programmet står Beethovens femte symfoni och Beethovens violinkonsert. Vi återkommer med information om hur det blir med denna konsert.

Varma musikhälsningar
Sten Melin, ordförande
Musikaliska sällskapet och coronaviruset

Kära medlemmar!

Med hänvisning till det rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och regeringen utfärdar finner vi att det inte går att genomföra de planterade konserterna i maj. Konserten med Schuberts sista verk stråkkvintetten i C-Dur kommer vi att försöka genomföra på våren nästa år. Konserten med Gotlands sinfonietta och bl.a. Scuberts ofullbordade symfoni nummer 8 kommer att bli sällskapets jubileumskonsert i november. Till er som redan har köpt biljetter på nätet kommer vi att återbetala biljettpengarna.

Musikaliska sällskapet hoppas att ni alla är försiktiga och håller er friska så att vi kan återses på konserten i september med duon Roland Pöntinen, piano och Sueye Park, violin.

 

Med de varmaste hälsningar

Sten Melin, ordförande
Dags att lösa medlemsavgift för 2020

Musikaliska sällskapet har nu genomfört två fantastiska konserter, i början av januari en gitarr recital med Krister Dahlström och nu senast en romanskonsert med Henning von Schulman. Två fantastiskt fina konserter med stor publik. Det är också tid att förnya ditt medlemskap i Musikaliska sällskapet. Nytt för i år är att du kan lösa ditt medlemskap direkt på vår hemsida www.musikaliskavisby.se/bli-medlem. Om du inte vill göra det via nätet kan du naturligtvis också lösa medlemskapet i biljettkassan. Medlemsavgifterna är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda högkvalitativa konserter.

Kommande arrangemang i Musikaliska sällskapets regi under våren:

15 mars Musikspelet är tillbaka på Joda Bar & Kök

3 maj Schuberts stråkkvintet i C-dur i Vårdklockans kyrka

17 maj ger Gotlands sinfonietta Schuberts ofullbordade åttonde symfoni i Almedalsbibliotekets foajé

 

Under hösten är följande planerat:

6 september Roland Pöntinen piano och Sueye Park violin i Vårdklockans kyrka

11 oktober gästas sällskapet av Dellentrion en pianotrio från Hudiksvall och Stockholm i Vårdklockans kyrka

22 november Gotlands sinfonietta i Almedalsbibliotekets foajé

Varm välkommen som medlem

Sten Melin

Ordförande
Kära medlemmar i Musikaliska sällskapet

Vi har nu avverkat två fenomenalt bra konserter, en med Campus Gotlands kammarkör och förra söndagen gästades vi av den fantastiske gitarristen Mats Bergström. Nu närmar vi oss med stormsteg vårt nästa evenemang Musikspelet, redan den 7 april. En frågelek under ledning av Mattias Svensson Sandell och med Eva Sjöstrand som enväldig domare. Frågeleken med den klassiska musiken i fokus. Bilda ett lag och mät dig och dina kunskaper med dina bordsgrannar. Tävlingsledningen, Mattias och undertecknad har tagit lärdom av kritiken vi fick vid senaste omgången. Borta är allt vad minuspoäng heter och frågorna är betydligt enklare; du kan till och med få framgång med en ren chansning. Men tro för den skull inte att livet denna gång blir en barnlek. Frågorna börjar ställas kl 17:00 men du kan äta en buffé och komma i stämning redan från kl 16:00. Som tidigare frågelekar håller vi till på Joda Bar & Kök. Gör ditt förköp på sällskapet hemsida senast den 4 april så får Joda en uppfattning om hur stor buffé som ska dukas upp.
Men våren slutar inte med detta. Redan den 28 april spelar Gotlands sinfonietta en konsert under precis ledning av Marie Sandell och med gotlandsfödde cellisten Henning Fredriksson som solist. På programmet står musik av bl.a. Elgar, Fauré, Tchaikovsky och Saint-Saëns. Inget du får missa således.
Våren avslutar vi med en riktig höjdare. J S Bach:s mästerverk Goldbergvariationerna framförs av Mårten Landström som till vardags spelar i Norrbotten NEO. Han avslutar konserten med några satser ur Ravels Miroires en konsert, att verkligen se fram emot. Goldbergkonserten avslutar vi med föreningens årsmöte.
Med vänliga hälsningar
Sten Melin