Evenemang:
Dellentrion
Datum:
söndag 5 september, 2021
Tid:
kl. 18:00
Plats:
Vårdklockans kyrka, Adelsgatan 43
Biljetter:
Köp biljett här ›

Driv höstrusket ur kroppen och värm dig tillsammans med tre musiker från trakterna kring Dellensjöarna utanför Hudiksvall. De framför ett värmande program med musik bl.a av Clara Schuman, Robert Schuman och Felix Mendelssohn.

Ingemar Höglund är född och uppvuxen i Hudiksvall, har spelat piano sedan 6-årsåldern och studerat för bl.a. Folke Alm, Bror Samuelsson, Rudolf Löfgren och Greta Eriksson. Han har uppträtt flitigt vid kammarmusikkonserter i Sverige, men även utomlands. Han är sedan drygt 10 år ordförande i Norra Hälsinglands Konsertförening och där bl.a. ansvarat för ett antal kammarmusikfestivaler.

Kjell-Åke Hamrén är violinist och spelman. Han utbildade sig till violinpedagog samt tog en FK-examen med musikvetenskap som huvudämne. Han har varit ordförande i Svenska Stråklärarförbundet och musikskaparnas organisation STIM.
Sedan några år bedriver han doktorandstudier i musikvetenskap och forskar om den pedagogiska förnyelsen av svenskt violinspel under 1800- och 1900-talen.

Per Blendulf växte upp i en familj där sången var ständigt närvarande. Per började spela cello när han var 14 år gammal och efter lumpen kom han in på Sveriges Radios musikskola. Efter 4 år där vikarierade han 4 år i Radiosymfonikerna och arbetade parallellt som cellolärare i Haninge kommunala musikskola där han var kvar fram till 1985 då han fick fast tjänst i Radiosymfonikerna. Kammarmusik och frilans (bl.a. trio CMB med Fred Åkerström) har varit en viktig del av hans musikaliska liv och undervisar gör han fortfarande med stor glädje