Vi har nu avverkat två fenomenalt bra konserter, en med Campus Gotlands kammarkör och förra söndagen gästades vi av den fantastiske gitarristen Mats Bergström. Nu närmar vi oss med stormsteg vårt nästa evenemang Musikspelet, redan den 7 april. En frågelek under ledning av Mattias Svensson Sandell och med Eva Sjöstrand som enväldig domare. Frågeleken med den klassiska musiken i fokus. Bilda ett lag och mät dig och dina kunskaper med dina bordsgrannar. Tävlingsledningen, Mattias och undertecknad har tagit lärdom av kritiken vi fick vid senaste omgången. Borta är allt vad minuspoäng heter och frågorna är betydligt enklare; du kan till och med få framgång med en ren chansning. Men tro för den skull inte att livet denna gång blir en barnlek. Frågorna börjar ställas kl 17:00 men du kan äta en buffé och komma i stämning redan från kl 16:00. Som tidigare frågelekar håller vi till på Joda Bar & Kök. Gör ditt förköp på sällskapet hemsida senast den 4 april så får Joda en uppfattning om hur stor buffé som ska dukas upp.
Men våren slutar inte med detta. Redan den 28 april spelar Gotlands sinfonietta en konsert under precis ledning av Marie Sandell och med gotlandsfödde cellisten Henning Fredriksson som solist. På programmet står musik av bl.a. Elgar, Fauré, Tchaikovsky och Saint-Saëns. Inget du får missa således.
Våren avslutar vi med en riktig höjdare. J S Bach:s mästerverk Goldbergvariationerna framförs av Mårten Landström som till vardags spelar i Norrbotten NEO. Han avslutar konserten med några satser ur Ravels Miroires en konsert, att verkligen se fram emot. Goldbergkonserten avslutar vi med föreningens årsmöte.
Med vänliga hälsningar
Sten Melin