Kära medlemmar!
från och med 2020 ändrar vi rutinen med våra premier. Vi kommer hädanefter att dela ut endast ett stipendium 2020 års stipendiat blir Frey Franzén Garuz en exceptionell violinbegåvning. Stipendiesumman är på 10,000 kr.

Frey Franzén Garuz

FREY FRANZÈN GARUZ, 13 år

Föddes i april 2007 och är en ung, lovande violinist bosatt på Gotland. Frey började spela fiol vid sex års ålder och valde ganska snart att inrikta sig mot den klassiska musiken. Frey har under sin lärotid fått pedagogiskt stöd av lärare som Maria Wernberg, Emilio Estrada, och numera Annika Nummelin och polske violinisten Kristoffer Dolatko (i huvudsak via Skype). Frey deltar i Young Strings Academy vid Nationellt Centrum för Talangutveckling i Vänersborg, dit han reser ca 6 helger per år (nu digitalt). Han deltog 2018 och 2019 i Jeunesse’s orkesterläger i Mariazell i Österrike. Frey har sommaren 2020 deltagit i masterclass-programmet (digitalt) vid Orford Arts Center i Kanada och är nu antagen till Polstjärnekursen 2020/21. Frey går i åk 7 på Solbergaskolan i Visby.

Tanken var att stipendiet skulle delas ut i samband med sällskapets högtidskonsert den 22 november. Tyvärr sätter pandemin käppar i hjulet och vi blev tvungna att ställa in konserten. Utdelande kommer att ske vi vår första konsert 2021. Vi återkommer med information om datum för den konserten,

Med vänliga hälsningar
Sten
ordförande