Evenemang:
Alvi Joensen, gitarr
Datum:
söndag 5 september, 2021
Tid:
kl. 18:00
Biljetter:
Köp biljett här ›

Alvi Joensen, en av våra unga verkligt vassa gitarrister besöker oss för en gitarrafton av bästa märke. Missa inte detta tillfälle!

Alvi Joensen är född och uppvuxen på Färöarna i en musikaliskt aktiv familj. Han började med att spela piano och gick sedan över till elgitarr. När han var elva år kom han första gången i kontakt med en akustisk gitarr och det var kärlek vid första ögonkastet. Han började sin musikaliska skolning på musikhögskolan i Torshamn, Färöarna. Vid nitton års ålder antogs han på klassisk gitarr på Musikhögskolan i Malmö med Gunnar Spjuth och professor Göran Söllscher som lärare. 2017 avslutade han sina studier i Malmö med an avlagd diplomexamen i gitarrspel. Till diplomkonserten beställde han en ny gitarrkonsert av den namnkunniga tonsättaren Staffan Storm och gitarrkonserten fick sitt uruppförande med Musica Vitae under ledning av dirigenten Jon Gjesme.

 

Joel har deltagit i flera internationella tävlingar och erhållit fina placeringar. Han har även spelat med Färöarnas nationella symfoniorkester och bland annat framfört Rodrigos Fantasia para un Gentilhombre och Concierto de Aranjuez. Joel är flitigt aktiv som kammarmusiker och spelar regelbundet med olika ensembler. Tillsammans med sin gitarrkollega Max Näpel driver de gitarrduon Nordic Guítar duo.