Evenemang:
Cecilia Zilliacus / Bengt Forsberg
Datum:
söndag 6 oktober, 2024
Tid:
kl. 18:00
Plats:
Vårdklockans kyrka, Adelsgatan 43, Visby
Biljetter:
Köp biljett här ›

Två av våra bästa musiker på respektive instrument Cecilia Zilliacus, violin och Bengt Forsberg, piano bildar en du. En konsert du inte får missa.

Cecilias Zilliacus ”Cecilia is extremely musical and living proof that it’s always possible to pursue unusual ideas.” The Strad, 2018

Genom åren har publiken omfamnat Cecilia Zilliacus lika raffinerade som varma uttolkningar av allt från de stora klassiska och romantiska verken till nutida kammarmusik och samarbeten över genrerna – från Europas mest framstående symfoniorkestrar, dirigenter och tonsättare till jazzmusiker, folkmusiker, singer song-writers och många andra.

Utbyte mellan medmusikanter och kontakt med publiken är ledstjärnor för de sammanhang som hon väljer eller initierar.

Jag vill befinna mig i sammanhang där det är viktigt att just jag bidrar med min särprägel – precis som de andra musikerna bidrar med sin – och att vårt arbete tillsammans blir större än delarna.”

Cecilias Zilliacus arbete med att lyfta fram okända tonsättare, både manliga och kvinnliga, har lett till en mycket bred repertoar. Inte minst möter hon publiken i kompositioner som tonsättare skriver just för henne.

Bengt Forsberg är en av Sveriges mest uppskattade och namnkunniga pianister, framför allt inom det kammarmusikaliska området. Han samarbetar regelbundet med bland andra mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisten Andreas Brantelid samt violinisterna Cecilia Zilliacus och Nils-Erik Sparf. Som solist har han framträtt med bland andra Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniorkester och Malmö Symfoniorkester samt givit solokonserter i bland annat anrika Wigmore Hall i London.

Hans omfattande och breda repertoar inkluderar inte bara standardverken utan präglas av hans stora intresse av att söka efter och framföra ovanlig och sällan spelad musik. Flera av hans inspelningar har vunnit stora internationella priser, såväl Grammy som av den ansedda tidskriften Gramophone. 2019 vann den tredje skivan i en serie med verk av Amanda Maier en Grammis som Årets klassiska album där Bengt Forsberg spelar med Cecilia Zilliaus och Kati Raitinen. Han har en diplomexamen från Musikhögskolan i Göteborg och har därefter studerat i London och Köpenhamn.