Evenemang:
Musikaliska Sällskapets jubileumskonsert den 15 november
Datum:
söndag 15 november, 2015


Musikaliska Sällskapets galakonsert

Musikaliska Sällskapet fyller 200 år! Det firar vi med en fantastisk jubileumskonsert på Wisby Strand söndagen den 15 november 2015 kl. 18.00. En helafton i operans värld med de färgstarka operasångarna Rickard Söderberg och Matilda Paulsson! För musiken svarar Gotlands Sinfonietta och medlemmar ur Kungliga Akademiska Kapellet i Uppsala, under ledning av Sarah Carlsson.

Ni beställer biljetter till kvällens magnifika konsert på Ticnet

Matilda Paulsson

Matilda Paulsson Emelie KroonMatilda Paulsson har under föregående säsong framträtt som Hans i Hans och Greta på GöteborgsOperan och som Cherubin i Figaros bröllop på Wermland Opera. Matilda har även nyligen gjort rollerna som Alcina i Vivaldis Orlando Furioso i Bremen och Meg Page i Falstaff på Läckö Slottsopera.Efter studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm sjöng Matilda Paulsson rollen som Marta Goebbels i Anders Nilssons Zarah på Folkoperan, Amastre i Xerxes och Ottavia i Poppeas kröning på Drottningholms Slottsteater och Erica vid Sverigepremiären av Samuel Barbers Vanessa på Malmö Opera. Hon debuterade på Det Kongelige i Köpenhamn som Kompositören i Ariadne på Naxos i regi av Robert Carsen. Bland hennes övriga roller kan Dorabella i Così fan tutte, Orlovsky i Läderlappen och Lisetta i Haydns Il mondo della luna nämnas.Som konsertsångerska har Matilda Paulsson framträtt under ledning av dirigenter som Sir Charles Mackerras, Gustavo Dudamel, Arnold Östman och Alan Buribayev i bland annat Berwaldhallen, Göteborgs Konserthus, St Paul’s Cathedral, St Martin in the Fields och St John’s Smith Square.

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg Rick-yRickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn, där hans lärare var Kirsten Buhl Möller, Tonny Landy, Anthony Rolfe Johnsson och Fiona McSherry. Han har även deltagit i master classes för bland andra Birgit Nilsson.Rickard Söderberg har gjort en rad roller i barock- och Mozartoperor under ledning av bland andra Christophe Rousset och Olof Boman. Han har sjungit Oronte i Alcina, Lurcanio i Ariodante, titelrollerna i Monteverdis L’Orfeo, J. C. Bachs Temistocle och Mozarts Idomeneo, Ritornello i Grassman’s L’Opera Seria, Tamino iTrollflöjten vid operahus i Leipzig, Toulouse, Köpenhamn och Drottningsholms Slottsteater.

År 2006 belönades Rickard Söderberg med Svenska Wagnersällskapets stipendium som ett resultat att han framgångsrikt lagt tyngre roller till sin repertoar, såsom Steuerman och Erik i Den flygande Holländaren, samt Balzar Horn i Mästersångarna i Nürnberg. Han har framträtt som Don José i Carmen, Lenskij i Eugen Oneginoch Eisenstein i Läderlappen.

Kungliga Musikaliska Kapellet

Kungliga Akademiska kapellet är Uppsala universitets symfoniorkester. Både universitetet och dess orkester har djupa rötter i historien. Uppsala universitet, grundat 1477, är Nordens äldsta och dess orkester, som omnämns i bevarade källor första gången 1627, hör till de äldsta i Europa.Sedan 2002 leds Akademiska kapellet av director musices Stefan Karpe, professor i orkesterdirigering vid Uppsala universitet. De allra flesta av orkesterns ca 100 musiker är studenter vid universitet, bland dem även gäststudenter och forskare från olika delar av världen. Verksamheten har intensifierats både vad gäller medverkan i de akademiska högtiderna och de egna konserterna, med en bred repertoar alltifrån barockmusik och symfonier av bl.a. Beethoven, Schumann och Mahler till filmmusik, TV-spelsmusik och årliga uruppföranden av svenska tonsättares verk, beställda för Akademiska kapellet. Våren 2008 gjordes en bejublad uppsättning av Puccinis Tosca i samverkan med lokala körer och internationellt erkända solister. Framgången uppmärksammades även internationellt och Stefan Karpe fick motta Puccinipriset.

Gotlands Sinfonietta

Gotlands Sinfonietta består av ungdomar, amatörer och professionella musiker. Orkestern repeterar en gång i veckan under höst och vår och framträder tre till fyra gånger om året, ofta med solister. Orkestern har tre huvudmän: GotlandsMusiken, Kulturskolan Gotland, Musikaliska Sällskapet.Konsert med Akademiska kapellet

 

 

 

REGION GOTLAND