Slutsålt!
Evenemang:
Vid flygeln Anders Kilström
Datum:
söndag 11 oktober, 2020
Tid:
kl. 18:00
Plats:
Vårdklockans kyrka, Adelsgatan 43
Biljetter:
Köp biljett här ›

En av våra främsta pianister ger en konsert som tar sin utgångspunkt i musik komponerad i Wien med början i det senromaniska och fram till framväxten av det moderna musikaliska uttrycken. Ett fenomenalt spännande program utlovas.

Mångsidige pianisten Anders Kilström är en av de främsta svenska pianisterna i sin generation. Han är verksam både som solist och kammarmusiker och har konserterat över hela Europa, Nordamerika, Asien, Australien, Nya Zeeland och f.d. Sovjetunionen.
Han har framträtt som solist med dirigenter som Neeme Järvi, Franz Welser-Möst, Alan Gilbert, Thomas Dausgaard, Hans Vonk, Heinz Wallberg, Elgar Howarth och Hans Graf.
Anders Kilström konserterar med många svenska instrumentalister och har också turnerat med mezzosopranerna Barbara Hendricks, Charlotte Hellekant och Anne Sophie von Otter samt med basbarytonen Bryn Terfel.
Anders har varit medlem i KammarensembleN för nutida musik sedan 1989 och uppträder ofta med denna i Sverige och utlandet.
Anders Kilströms har en mycket stor och varierad repertoar. Den inkluderar bl.a. 30-talet pianokonserter från hela musikhistorien, från Bach till Francesconi. Han har stor erfarenhet av nyskriven musik och har fått ett flertal verk skrivna direkt för sig.
Anders Kilström studerade för professor Gunnar Hallhagen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och gjorde sin solistdebut 1986. Han har även studerat för bl.a. Tatiana Nikolajeva, György Sebök och Colette Zerah.
Anders Kilström är professor och ämnesföreträdare i pianospel på Kungliga Musikhögskolan och har gett Master Classes i bl.a. Sverige, Finland, Lettland, Kanada och USA.