Evenemang:
Gotlands sinfonietta
Datum:
söndag 14 november, 2021
Tid:
kl. 18:00
Plats:
Säveskolans aula
Biljetter:
Köp biljett här ›

Gotlands sinfonietta under Marie Sandells säkra ledning. På programmet står bl.a Corellis Concerto grosso i g-moll, op 6 och utdrag ur Vivaldis ”De fyra årstiderna”.

Varmt välkomna

Marie Sandell, dirigent, tog år 2002 examen från Rytmikpedagogutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö, där hon även studerade kör- och orkesterdirigering, sångmetodik och violinmetodik. Bakom sig har hon även studier i klassisk sång vid Ljungskile Folkhögskola och Kulturama samt Gotlands Tonsättarskolas ettåriga utbildning ”Komposition – Fri konst”.

Marie har jobbat inom både kulturskola och gymnasieskolans musikestetiska program som sångpedagog, körledare, violinpedagog och danspedagog. Hon har dirigerat kör och orkester, däribland Visby Vokalensemble, den Landskronabaserade kören Divertimento, Gotlands Sinfonietta och Gotlandsmusikens Blåsorkester.

Marie har också medverkat som violinist, altviolinist och sångerska i olika musik- och teatersammanhang. För närvarande arbetar Marie som kyrkomusiker i Norra Gotlands pastorat.

Frey Franzén Garuz, violin, född 2007 och är en ung, lovande violinist bosatt på Gotland.
Frey började spela fiol vid sex års ålder och valde ganska snart att inrikta sig mot den klassiska musiken. Frey har under sin lärotid fått pedagogiskt stöd av lärare som Maria Wernberg, Emilio Estrada, och numera Annika Nummelin och polske violinisten Kristoffer Dolatko (i huvudsak via Skype).
Frey deltar i Young Strings Academy vid Nationellt Centrum för Talangutveckling i Vänersborg, dit han reser ca 6 helger per år (nu digitalt). Han deltog 2018 och 2019 i Jeunesse’s orkesterläger i Mariazell i Österrike. Frey har sommaren 2020 deltagit i masterclass-programmet (digitalt) vid Orford Arts Center i Kanada och är nu antagen till Polstjärnekursen 2020/21.
Frey går i åk 7 på Solbergaskolan I Visby.

Richard Hellgren, violin, en av dem som spelat längst i Gotlands Sinfonietta. Han är kanske mer känd som pianist och har nyligen gett ut två skivor med egna pianostycken. Utöver musikstudier i England som ung blev han nyligen färdig med studier i komposition på Gotlands tonsättarskola. Förutom musiken är han också verksam som arkitekt. För honom är arkitektur och musik besläktade världar.

Kerstin Jonsson, violin, började sina musikstudier som 16-åring vid Musikkonservatoriet i Falun. Efter några år vid Det Fynske Musikkonservatorium i Danmark, fortsatte Kerstin sina violinstudier i Stockholm, bl a för Karl-Ove Mannberg och Leo Berlin. 1982 fick hon ett stipendium för ett års violinstudier vid Liszt-akademien i Budapest.

Åren närmast efter studietiden tillbringade Kerstin i violinstämman i bl a Uppsala Kammarorkester, Stockholms Filharmoniska Orkester och Örebro Kammarorkester. Hon hann även med att ta en fil kand-examen i samhällsvetenskap, vilket så småningom ledde till byte av yrkesinriktning.

Sedan 1989 har Kerstin huvudsakligen varit bosatt på Gotland, om än periodvis pendlande till arbete i Stockholm. Tiden har inte alltid funnits, men fiolspelet, inte minst kammarmusiken, har fortsatt att spela en stor roll. Som initiativtagare till ensemblen Gotlands Kammarsolister, har hon sett en möjlighet att både utvecklas själv som musiker och att skapa förutsättningar för ett större utbud av kammarmusik för den gotländska publiken. Under hösten 2020 har hon även hoppat in i rollen som konsertmästare i Gotlands Sinfonietta.

Agnes Tibbling Lingwall, cello, är nyinflyttad till Visby och studerar för nuvarande vid byggnadsantikvarieprogrammet på campus. Hon började spela cello i tidig skolålder och fortsatte med dess fram till gymnasiet då hon gick på Musikkonservatoriet i Falun. Detta har gett henne möjlighet att spela orkestrala verk tillsammans med Dalasinfoniettan samt spela nutida verk skrivna av elever på Tonsättarskolan i Visby.