Evenemang:
Gotlands sinfonietta
Datum:
söndag 14 november, 2021
Tid:
kl. 18:00
Plats:
Säveskolans aula
Biljetter:
Köp biljett här ›

Gotlands sinfonietta under Marie Sandells säkra ledning. På programmet står bl.a Corellis Concerto grosso i g-moll, op 6 och utdrag ur Vivaldis ”De fyra årstiderna”. Frey Franzén Garuz är violinsolist i årstiderna.

Varmt välkomna

Marie Sandell, dirigent, tog år 2002 examen från Rytmikpedagogutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö, där hon även studerade kör- och orkesterdirigering, sångmetodik och violinmetodik. Bakom sig har hon även studier i klassisk sång vid Ljungskile Folkhögskola och Kulturama samt Gotlands Tonsättarskolas ettåriga utbildning ”Komposition – Fri konst”.

Marie har jobbat inom både kulturskola och gymnasieskolans musikestetiska program som sångpedagog, körledare, violinpedagog och danspedagog. Hon har dirigerat kör och orkester, däribland Visby Vokalensemble, den Landskronabaserade kören Divertimento, Gotlands Sinfonietta och Gotlandsmusikens Blåsorkester.

Marie har också medverkat som violinist, altviolinist och sångerska i olika musik- och teatersammanhang. För närvarande arbetar Marie som kyrkomusiker i Norra Gotlands pastorat.

Frey Franzén Garuz, violin, född 2007 och är en ung, lovande violinist bosatt på Gotland.
Frey började spela fiol vid sex års ålder och valde ganska snart att inrikta sig mot den klassiska musiken. Frey har under sin lärotid fått pedagogiskt stöd av lärare som Maria Wernberg, Emilio Estrada, och numera Annika Nummelin och polske violinisten Kristoffer Dolatko (i huvudsak via Skype).
Frey deltar i Young Strings Academy vid Nationellt Centrum för Talangutveckling i Vänersborg, dit han reser ca 6 helger per år (nu digitalt). Han deltog 2018 och 2019 i Jeunesse’s orkesterläger i Mariazell i Österrike. Frey har sommaren 2020 deltagit i masterclass-programmet (digitalt) vid Orford Arts Center i Kanada och är nu antagen till Polstjärnekursen 2020/21.
Frey går i åk 7 på Solbergaskolan I Visby.

Richard Hellgren, violin, är en av dem som spelat längst i Gotlands Sinfonietta och spelar också en stråkduo tillsammans med Emilio Estrada. Han är kanske mer känd som pianist och har de senaste åren gett ut tre skivor med egna pianostycken som redan streamats över en miljon gånger bara på Spotify.  Utöver musikstudier i England som ung blev han förra året färdig med studier i komposition på Gotlands tonsättarskola. Förutom musiken är han också verksam som arkitekt. För honom är arkitektur och musik besläktade världar.

Agnes Tibbling Lingwall, cello, är nyinflyttad till Visby och studerar för nuvarande vid byggnadsantikvarieprogrammet på campus. Hon började spela cello i tidig skolålder och fortsatte med dess fram till gymnasiet då hon gick på Musikkonservatoriet i Falun. Detta har gett henne möjlighet att spela orkestrala verk tillsammans med Dalasinfoniettan samt spela nutida verk skrivna av elever på Tonsättarskolan i Visby.

Annika Nummelin är violinist och violinpedagog, utbildad vid Helsingfors konservatorium i Finland.on har verkat som musiker, kammarmusiker och fiolpedagog i Finland under många år. Hon har spelat mest klassiskt men också en del nyskriven musik. Särskilt med Wegelius kammarorkester under ledning av John Storgårds. Sedan 2000 – talet har Annika verkat som konstnärlig ledare och driven verksamhetsledare för fler kulturhus, festivaler och stadsfestivaler i Finland. Under hela den tiden har Annika valt att upprätthålla sitt spelande. Särskilt inom kammarmusiken och med Glint kvartetten i Finland fram till 2019.
2016 flyttade Annika till Sverige efter utlandsår i Italien , Tyskland och Frankrike med familjen. Sedan 2019 har Annika varit knuten till Gotlands kulturskola som fiollärare samt till Gotlands sinfoniettan. I dag spelar Annika som konsertmästare med Gotlands sinfoniettan och med en alldeles ny stråkkvartett, Nummelin kvartetten, som verkar på Gotland. Därtill är Annika företagare, textildesigner och solrosodlare på Roma Kungsgård.
Annika är också ordförande för Påskfestivalen på Gotland och utvecklar samtidigt en återkommande konsertserie tillsammans med Roma teatern för sommarsäsong.