Evenemang:
Fogel/Elkjär 22 februari
Datum:
lördag 22 februari, 2014


 

Program:

Mauro Giuliani Gran  Duetto Concertante Op.85

Atanas Ourkouzounov  Sonatine, ”Hommage à Theodisii Spassov”

Toru Takemitsu        Toward the Sea (1980)

Martin Fogel Yozakura

Mikael Forsman Fotnot

Ástor Piazzolla    ur Tangons Historia (1985)

 

Som en av Sveriges mest erfarna flöjt- och gitarrduor förmedlar Ann Elkjär och Martin Fogel en intensiv, färgsprakande och virtuos upplevelse till sina lyssnare. De lyfter fram den allra bästa musiken för flöjt och gitarr: kända mästerverk och nya upptäckter – guldkornen ur repertoaren!

När Ann och Martins debut-CD Image släpptes, valdes den till ”månadens CD” i två av Japans största musiktidningar. Detta ledde till deras första japanturné. Som en av Sveriges mest erfarna flöjt- och gitarrduor förmedlar de en intensiv, färgsprakande och virtuos upplevelse till sina lyssnare. De lyfter fram den allra bästa musiken för flöjt och gitarr: kända mästerverk och nya upptäckter som till exempel Bachs sonater, Toru Takemitsus drömska Toward the Sea, och Piazzollas Tangons Historia. Det handlar om två artister som brinner för sitt konstnärskap och musiken de spelar.

Samarbetet med Martin sträcker sig 15 år tillbaka, ända till studietiden på diplomutbildningen vid Royal Academy of Music i London. Efter att tidigt ha uppmärksammas för sina framträdanden, bland annat vid The Bolivar Hall Guitar Festival i London, har de etablerat sig som återkommande gäster i flera musikserier och festivaler; de har bland annat framträtt på Stenungsunds Kammarmusikfestival, Kammarmusikfest i Helsingborg, Musik på Slott och Herresäten, Musik på Billingen, Lidköping Music Festival samt Brinkhall Concerts i Finland.

De har också turnerat i Musik i Västs regi och har framträtt i Sveriges Radio P2 i en liveinspelning för P2 som senare sändes i 11 europeiska länder i programmet BBCs ”Euroclassic Notturno”.

Ann och Martin har även en riktig hit på Youtube, med fler än 125000 lyssnare – se här: