Evenemang:
Kammarmusik Bach 8/4
Datum:
lördag 8 april, 2017Violinsonat i e-moll, BWV 1023
för violin och continuo

Partita nr 3 i E-dur, BWV 1006

Bourée arr. S. Rachmaninov

Bourée arr F.. Kreisler

Cellosvit no 4 i ess-dur, BWV 1016

Sonat för violin och cembalo i
E-dur, BWV 1016

Anja Inge, cello

Masterutbildningen på Musikhögskolan i Malmö för professor Mats Rondin och Stanimir Todorov avslutades 2007. Som kammarmusiker har hon konserte- rat itigt tillsammans med De Villier Ensemble och Berwald ensemblen i Skan- dinavien och Storbrittanien. I samband med en anställning i Malta Philharmonic Orchestra 2008-09 bildades ensemblen Camilleri Trio som snart blev utnämnda som ung och lovande ensemble av Malta Television och Malta Times. Som trio har de tillägnats era nya verk och spelade nyligen in lmmusik av Ed Hughes,
komponerat för Yasujiro Ozu’s stum lm Days of Youth från 1929.
Som solist har hon framträtt med Elgars Cellokonsert tillsammans med Bergsla- gens Sinfonietta och framförde 2008 Olof Lindgrens Konsert för cello och kör tillsammans med Kirseberg Kammarsångare i en serie konserter i Sverige och Ungern.

Anders Inge, violin

Anders studerade 1972-79 för Prof. Max Rostal vid konservatoriet Bern och Köln samt hos Corrado Romano och Henryk Szeryng vid konservatoriet i Genéve. Han tillhörde under 70-talet ensemblen Camerata Bern som engagerades vid Deutsche Grammophon och gjorde där en mängd inspelningar med bl.a cellisten Mistislav Rostropovich och oboeisten Heinz Holliger.
Han arbetar sedan 1979 i Stockholmsorkestrarna och med egen stråkkvartett där man framgångsrikt har breddat repertoaren till att omfatta argentinsk tango och ungersk csardas.
Anders innehar sedan några år tjänsten som organist i Gagnefs församling i Dalarna.

Mats Åberg, cembalo och piano

Mats var 1975-2003 kyrkomusiker i Falu Kristine kyrka. Han arrangerade mellan 1983 tom 1993 Falu internationella orgelakademi och han har kommit att betraktas som en barockspecialist. Jubileumsåret 1985 framförde han på Kristineorgeln Bachs samtliga orgelverk i en serie om 24 konserter. Som orgelpedagog har Mats Åberg verkat vid Musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Han är även en framgångsrik korsordskonstruktör.