Musik i Visby på Gotland

Gotlands sinfonietta, solist Raphaël Meulemans

Slutsålt!
Evenemang:
Gotlands sinfonietta, solist Raphaël Meulemans
Datum:
söndag 28 april, 2024
Tid:
kl. 18:00
Plats:
Almedalsbibliotekets foajé
Biljetter:
Köp biljett här ›

Gotlands sinfonietta under ledning av Mattias Svensson Sandell med Raphaël Meulemans som solist ger ett spännande program.

Max Bruch (1838-1920)
Kol Nidrei

Caroline Röjthammar (1977-)
The Wolf God

Pjotr Tchaikovsky (1840-1893)
Variations on a Rococo Theme

 

Foto: Tonsättarcentrum

Mattias Svensson Sandell, dirigent.

Mattias är tonsättare, dirigent och pedagog. Studier i komposition och musikteori vid Musikhögskolan i Malmö och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för bland andra Rolf Martinsson, Hans Gefors, Kent Olofsson, Per-Gunnar Alldahl och Lars-Erik Rosell. Samt dirigentstudier för Dan-Olof Stenlund och Gunnar Staern.

Mattias har skrivit framför allt kammarmusik, men även musikdramatik, orkestermusik, vokalmusik och elektroakustisk musik. I produktionen märks bland annat två pianokonserter, en barnopera samt musik för tuba. Mattias undervisade i musikvetenskap på Lunds Universitet 1997-2000 och började därefter som utbildningsledare och lärare på Gotlands Tonsättarskola där han fortfarande är verksam i samma funktion.

Mattias var med och startade Gotlands Sinfoniettas, och var därefter under några år orkesterns dirigent. Nu gör han come-back på dirigentpulten efter ett drygt decenniums bortavaro. Mattias är också flitigt anlitad dirigent för GotlandsMusikens blåsorkester.

Foto: Polina Pohozhca

Raphaël Meulemans är en belgisk cellist – han är en engagerad musiker och en passionerad lärare.

Raphaël har studerat för Martijn Vink, Thomasz Strahl och nu senast för Pieter Wispelwey vid Robert Schumann Hochschule i Tyskland. Han har också deltagit i ett flertal masterclasses med bland andra Lluis Claret, Gustav Rivinius, Karoly Botvay Lluis Claret, Kazimierz Michalik, Geert de Bièvre, Eric Chardon och Roel Dieltiens.

Raphaël framträder främst som kammarmusiker och solist. Han spelar regelbundet på Visby Dagen Festival, Påskfestival Visby, eller på Festival Max van der Linden där han har varit ansvarig för barnkonserten från 2016 till 2020.

Raphaël har varit involverad i flera orkesterprojekt med Visby Sinfoniettan, Kölns Nya Filharmoniska Orkester, San Diego Young Symphony Orchestra, Orchestre de Chambre de la Néthen och InauDIta Symphonic Orchestra där han spelade som stämledare.

Som solist spelade Raphaël båda cellokonserterna av Haydn, Kol Nidrei av Max Bruch och Variations on themes av Ennio Morricone med Orchestre de Chambre de la Néthen.

Hans musikaliska erfarenheter har lett till att han inte bara spelar klassisk musik utan även traditionell folk- och rockmusik. Sedan 2019 har Raphaël uppträtt och turnerat med FaUSt, mytiskt tyskt Krautrock-band.

Raphaël kännetecknas av sitt passionerade, energiska och kreativa spel.

Raphaël spelar regelbundet med Polina Pohozha, är en del av pianotrion Anima och undervisar på Kulturskolan och på Stage Rigaudon varje sommar i Belgien.

Raphaël spelar på en modern cello som byggdes 2022 av Mikael Karpati.

Nästa konsert: 11 maj 2024 kl. 19.30, Almedalens Biblioteket med Polina Pohozha.

www.raphaelmeulemans.org


Musikaliska Sällskapet – Musik i Visby på Gotland