Evenemang:
Hudiksvallstrion
Datum:
söndag 2 oktober, 2022
Tid:
kl. 15:00
Plats:
Vårdklockans kyrka, Adelsgatan 43, Visby
Biljetter:
Köp biljett här ›

En trio med violin, viola och piano med ett spännande program förgyller första söndagen i oktober.

Malin Bratt har studerat viola för Björn Sjögren vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och därefter ett års studier förSimon Rowland-Jones på̊ Royal College of Music i London. Malin är frilansmusiker, med uppdrag i flera orkestrar i Sverige. Hon har mest varit verksam i Norrköpings Symfoniorkester, men även haft långvikariat i Sveriges Radios Symfoniorkester och Svenska Kammarorkestern. Sedan hösten 2020 är hon främst engagerad i Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall. Malin spelar även en hel del kammarmusik. Hon är medlem i Matinkvartetten, en stråkkvartett frånNorrköping. Hon har tillsammans med en basist och en violinist bildat stråktrion JoJoMa, som har betoning på egenarrangerad musik.

Josef Cabrales Alin har studerat för Prof. Harald Thedeen och Henryk Kowalski vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Indiana University, Bloomington, USA. Josef har arbetat i Kungliga Filharmoniska orkestern, Sveriges Radios Symfoniorkester och Uppsala Kammarsolister och sitter f.n. i Gävle Symfoniorkester. Han är också en flitig kammarmusiker. Han är sedan ett flertal år medlem i Sonanza, en ensemble som ägnar sig åt nutida konstmusik. 2013 medverkade han på̊ albumet ”Un Heard of Again” som belönades med en Grammis för bästa klassiska album. Josef har också̊ regelbundet arbetat med NEO, en av Sveriges ledande ensembler för nutida konstmusik.

Ingmar Höglund har studerat för Folke Alm, Bror Samuelsson, Bengt-Olof Engström, Rudolf Lövgren, Gunnar Hallhagen och Greta Eriksson.  Han har inte pianospelandet som sitt yrke, men har under årens lopp framträtt i många olika musiksammanhang som solist och kammarmusiker, t.ex. med Torleif Thedéen, Tale Olsson, Elemér Lavotha och Per Blendulf samt som ackompanjatör till bl.a. Rolf Björling. Ingmar är sedan 2007 ordförande i Norra Hälsinglands Konsertförening.

Kvällens program

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Kegelstatt-trion K498

Gabriel Fauré (1845 – 1924)
Pavane opus 50

Kurt Atterberg (1887 – 1974)
Svit opus 19 nr 1

Moritz Moszkowski (1854 – 1925)
Svit för violin, viola och piano i g-moll Opus 71, sats 2

Dimitri Sjostakovitj (1906 – 1975)
Fem stycken för violin, viola och piano
Prelude
Gavotte
Alegie
Waltzer
Polka