Evenemang:
Stina Backlund trio
Datum:
söndag 27 oktober, 2024
Tid:
kl. 18:00
Plats:
Vårdklockans kyrka
Biljetter:
Köp biljett här ›

Sina Backlund trio gör ett välkommet gästspel.

Program meddelas senare.

Stina Backlund har fått sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö, där hon studerade för professor Hans Pålsson. Hon tog sin examen som pianist våren 1990 och avslutade högskolestudierna med att spela Bartóks tredje pianokonsert tillsammans med Malmö Symfoniorkester.

1990 gav Stina ut en solo-CD och 1998-2004 var hon konstnärlig ledare och arrangör av Svaneholms Pianofestival, en veckas pianokvällar varje sommar då publiken bjöds på både klassisk musik och jazz.

Genom åren har Stina sedan haft en bred konsertverksamhet, som solist och i samarbete med sångare och instrumentalister. Hon har deltagit i flera musikteaterproduktioner och även turnerat med soloföreställningen Clara av Guds nåde, en teaterkonsert där hon gestaltar och bjuder på musik av pianisten och kompositören Clara Schumann.

Maria Wernberg är uppvuxen i Örnsköldsvik men har sina rötter på Gotland. Maria är Riksspelman och utbildad klassisk violinist med masterexamen från Royal Northern College of Music i Manchester och kandidatexamen med en first class honours degree från Birmingham Conservatoire. Hon har studerat för violinisterna Dr. Rimma Sushanskaya, Levon Chilingirian, Thomas Kemp och Elisabeth Zeuthen Schneider. Maria har varit solist med Örnsköldsviks Musiksällskap och Gotlands Sinfonietta samt bl.a. uppträtt vid the Virtuoso Violin Festival i Stratford-upon-Avon, Cheltenham Music Festival, Young Musicians Symphony Orchestra, Festspelen i Piteå, Bergmanveckan på Fårö, Vadstena-Akademien, Hildasholmsmusiken och Påskfestival Gotland. Maria frilansar som violinist och undervisar på Kulturskolan i Lund. Sedan 2020 är Maria violinist i Skånska Operan, turnerar kontinuerligt med föreställningarna PIAF & JAG och MITT FRANKRIKE samt utgör en del av folkmusikduon Eriksson/Wernberg.

Henning Fredriksson från Barlingbo är klassisk cellist utbildad i Wien, Odense och Malmö.
Han har varit solist med Joseph Haydn Symphony Orchestra Vienna och
Gotlands Sinfonietta, samt spelar återkommande med orkestrar såsom Malmö Symfoniorkester,
Helsingborgs Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Musica Vitae, Sønderjyllands symfoniorkester,
Wermland operas orkester, Malmö Operaorkester och Webern Sinfonieorchester. Carl Henning är
även en flitig kammarmusiker med konserter vid kammarmusikföreningar och festivaler i Sverige
och runt om i Europa med musiker såsom Ingrid Tobiasson, Anders Kilström, John Ehde,
Elisabeth Zeuthen Schneider, Duo Cassiopeia, Duo Cantilena, To Stemmer och Gotlands
Blåsarkvintett. Sedan 2019 är Carl Henning cellist i Skånska Operan och kan under 2024/25 bl.a.
upplevas som artist-in-residence hos Art Music Denmark, vid Tommie